ROTOLO DI SPINACI MET SALIE & GEKLAARDE BOTER
voor 6 personenAan de slag!
Blancheer de spinazie (kook voor 30 seconde), giet hem af en knijp er met je handen al het vocht uit.
Hak de spinazie fijn en doe hem in een pan met 30 gr boter. Beweeg de pan boven het vuur even heen en weer en haal de pan van het vuur, vermeng met de ricotta, een handje Parmezaanse kaas, rasp en sap van 1 citroen, zout en peper.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 25 x 50 cm en verdeel de vulling hierover. Belangrijk: zorg ervoor dat er aan de buitenkant een randje vrij blijft. Rol de pasta stevig op en rol hem in een witte doek en doe er een paar touwtjes om.
Leg de rol in een ovale pan in ruim kokend water en laat ongeveer 40 min. zachtjes koken. Giet de rol af, haal de doek eraf en laat afkoelen.
Snijd wanneer je de pasta wil serveren de rol in plakken van 1 cm. Doe de rest van de boter samen de salie in de pan en voeg wanneer deze licht bruin wordt de plakken pasta toe. Bak aan beide kant tot dat de pasta een lichtbruin kleur heeft. Serveer direct en geef er Parmezaanse kaas bij.
In je voorraad
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 100 gr boter
- Peper en zout
Ingrediënten
- 1 kg spinazie of snijbiet
- 250 gr ricotta
- 80 gr geraspte Parmezaanse kaas + extra ter garnering
- Verse salie
Keukengerei
- Kom
- Vergiet
- Koekenpan
- Witte (kaas)doek
- Touw
- Grote kookpan
Bron
Het Pasta Boek