ROTOLO MET WALNOOT, DILLE, POMPOEN EN GEITENKAAS

voor 6 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe de olijfolie in een bakblik, doe er de in blokjes gesneden pompoen in en bestrooi met 1 tl zout en wat peper en schep om. Rooster de blokjes in 30 min. In de oven gaar.

Bak ondertussen in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur inn 25 gr boter de uien en de knoflook in 10-13 min., zodat ze langzaam goudbruin kleuren en karameliseren.

Haal de pompoen uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Voeg dan de uien, knoflook, geitenkaas, walnoten en dille toe. Meng alles goed door elkaar.

De pasta

Doe de tipo 0.0 bloem in een kom. Maak in de berg een gat en kluts hierin de eieren. Kneed tot een mooie deegbol ontstaat. Voor de rotolo heb je een grote vierkante lap nodig. Dit kan met behulp van een pastamachine waar je 2 lappen mee draait om deze vervolgens naast elkaar te leggen en aan elkaar te plakken. Mocht je geen pastamachine hebben dan kun je ook met een deegroller aan de slag. Zorg er dan voor dat de pasta mooi dun is. Leg de lap daarna op een schone theedoek.

Verdeel het pompoenmengsel gelijkmatig en dun over de pasta, maar houd bij de buitenste randen 1 cm vrij. Rol de rol op met behulp van de theedoek zoals je sushi oprolt, maar niet al te strak. Druk de zijkanten dicht. Rol de pastarok strak in de theedoek en bind de uiteinden goed strak dicht met keukentouw.

Breng in je wijdste pan een laag water aan de kook en voeg 1 el zout toe. Leg de theedoek-pastarok voorzichtig in het kokende water (zorg dat hij helemaal onder water ligt) en laat 40 min. zachtjes koken.

Verwijder de theedoek voorzichtig. Snijd de rol in dikke plakken, de lelijke buitenkantjes gebruik je niet want deze kunnen ongaar zijn.

Verwarm de rest van de boter in een koekenpan en laat licht kleuren. Leg de salieblaadjes en zoveel plakken als past erin en bak ze in 1 min. krokant.

Serveer met gesmolten boter, salie en parmigiano.

In je voorraad

Vulling

  • 3 el olijfolie
  • 75 gr roomboter
  • 2 middelgrote uien, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

Pasta

  • 4 eieren
  • Zout
Ingrediënten

Vulling

  • 550 gr butternut squash, zaad eruit en in blokjes
  • 75 gr walnoten, grofgehakt
  • 1/2 bos dille (± 35 gr), fijngesneden
  • Handvol blaadjes salie
  • 280 gr zachte geitenkaas

Pasta

  • 400 gr bloem (tipo 0.0)
  • Parmigiano ter garnering
Keukengerei
  • Oven
  • Bakblik
  • Koekenpan
  • Zo groot mogelijke kookpan
  • Theedoek
  • Keukentouw
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram