SALADE VAN 3 SOORTEN BONEN MET TONIJN & VERSE MUNT
voor 4 personenAan de slag!
Doe alle bonen met de ui in een grote kom. Knijp de helft van de citroen erboven uit en voeg ook de olie toe. Doe de munt erbij met zout en peper naar smaak. Vermeng alles luchtig en laat de salade 10 minuten bij kamertemperatuur intrekken.
Rooster intussen de sneetjes ciabatta aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook. Leg de sneetjes in het midden van een grote serveerschaal.
Schep de tonijn losjes door de salade en dien hem op het knoflookbrood op.
In je voorraad
- 1 rode ui, in dunnen repen
- 2 el. extra vergine olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 teen knoflook
Ingrediënten
- 1 blik van 400 gr kikkererwten, uitgelekt
- 1 blik van 400 gr rode kidneybonen, uitgelekt
- 1 blik van 400 gr boterbonen, uitgelekt
- 1 citroen zonder waslaag
- 2 el fijngesneden munt
- 12 dunne sneetjes ciabatta
- 2 blikken van 200 gr tonijn op water, uitgelekt
Keukengerei
- Serveerschaal
- Vergiet
- Grillpan
Bron
Gino d’Acampo