SPAGHETTI MET TONIJN, CITROEN, RUCOLA & KAPPERTJES
voor 2 personenAan de slag!
Breng een pan water met zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze tot beetgaat volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voordat je de pasta afgiet, bewaar een kopje van het kookwater.
Giet de olie van de tonijn af en doe de tonijn in een kom. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met wat citroensap en een ½ fijngesneden knoflookteentje aan de tonijn toe. Snij de bosuitjes fijn en voeg deze met wat zout, (uitgelekte) kappertjes en olijfolie toe aan de kom. Meng alles door elkaar en voeg als je dat lekker vindt een fijngesneden rode peper toe (zaadjes verwijderd).
Meng de pasta in een kom met de tonijn en meng het goed door elkaar. Voeg steeds een eetlepel van het pastawater toe totdat het een ‘romig’ geheel wordt. Meng de helft van de rucola er voorzichtig doorheen. Verdeel over de borden en maak af met resterende rucola en wat olijfolie.
In je voorraad
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 el olijfolie
- Zout en peper
- 1 blik tonijn (in olijfolie)
Ingrediënten
- 1 citroen, rasp en sap
- 220 gr spaghetti
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 3 handenvol rucola
- Optioneel: 1 rode peper, zonder pitjes, in ringetjes
Keukengerei
- Kom
- Kookpan
- Optioneel: vergiet
- Rasp