SPICY BOERENKOOLTAGLIATELLE MET RICOTTA
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 210° C. Keer de ricotta uit de verpakking om in een ovenschaaltje. Leg de tomaatjes eromheen en schenk er een beetje olie overheen. Plaats de ricotta in het midden van de oven en bak in 18-20 min. lichtgekleurd.
Verhit 2 el. olie in een hapjespan, fruit de ui hierin zachtjes en pers de knoflook erboven uit. Voeg de helft van de boerenkool toe en roerbak het enkele minuten tot de groente geslonken is. Schep de rest van de boerenkool erdoor, doe er een scheutje water bij en smoor de groente 15-20 min. Voeg steeds een beetje water toe en blijf het roerbakken. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet de pasta af en schep de warme boerenkool erdoor. Zet de ricotta, pecan- of walnoten, Parmezaanse kaas (met kaasrasp of dunschiller), rode peper en olijfolie apart erbij op tafel zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Geef er partjes citroen bij.
In je voorraad
- 4 el olijfolie
Ingrediënten
- 2 rode uien, fijngesneden
- 1 bakje verse ricotta (à 250 gr)
- 250 gr kerstomaatjes
- 300 gr voorgesneden boerenkool
- 250 gr tagliatelle
- 100 gr pecannoten of walnoten, gebroken
- 1 stukje Parmezaanse kaas, versgeraspt
- 1 rode peper, fijngehakt
- (sap) van een citroen voor erbij
Keukengerei
- Oven
- Ovenschaaltje
- Hapjespan
- Kookpan
- Vergiet
Bron
Delicious Magazine