SPINAZIELASAGNE MET CITROEN EN GEITENKAAS

SPINAZIELASAGNE MET CITROEN EN GEITENKAAS

voor 4 personen
Aan de slag!

Weinig tijd? Je kunt de lasagne prima een dag eerder maken maken; hij hoeft dan alleen nog een half uurtje in de oven.

Pel de knoflooktenen. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes. Hak de knoflook en het pepertje samen fijn. Boen de citroen schoon en rasp ongeveer de helft van de schil af. Roer de citroenrasp en een snuf zout en peper door de ricotta. Proef even of het fris/zuur genoeg is, zo niet: voeg wat citroensap toe.

Fruit de knoflook en pepertje samen een minuut aan in een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en ontdooi al omscheppend op hoog vuur. Schep het spinaziemengsel in een vergiet, laat goed uitlekken en breng het pittig op smaak met zout en peper.

Smelt de boter op laag vuur. Roer de bloem er doorheen en laat een minuutje zachtjes garen. Schenk er, al roerend, scheut voor scheut de melk bij en blijf roeren/kloppen tot het een gladde (béchamel)saus is. Laat 12 min. zachtjes koken. Maak de saus op smaak af met zout, peper en ruim nootmuskaat.

Vet een lage ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met lasagnevellen. Strijk daar achtereenvolgens een derde van het spinaziemengsel, een derde van de citroenricotta en laagje béchamelsaus over uit: bestrooi met wat geraspte kaas. Herhaal nog twee keer en eindig met pastavellen, de laatste saus en tenslotte nog wat kaas. Zet onnodig tot gebruik koel en afgedekt weg.

Verwarm de oven voor op 180°C en bak de lasagne in ongeveer 35 minuten gaar.

SPINAZIELASAGNE MET CITROEN EN GEITENKAAS
In je voorraad
  • 3 tenen knoflook
  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • Snufje nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
  • ½ rood pepertje
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 250 gr ricotta
  • 900 gr bladspinazie
  • 600 ml koude melk
  • 300 gr verse lasagnevellen
  • 300 gr geraspte belegen Hollandse geitenkaas
Keukengerei
  • Rasp
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven
Bron

Onno Kleyn & Loethe Olthuis: 52 weekend menu’s

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram