STUFATO DI MANZO: PITTIGE RUNDER-PADDESTOELENSTOOF
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de oven voor op 200°C.
Doe het vlees in een grote kom en bestuif het met bloem.
Verhit de olie in een gietijzeren braadpan of een vuurvaste ovenschaal en bak het vlees rustig 2-3 minuten bruin. Doe dat eventueel in kleine porties. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
Doe de uien en de pancetta in de pan en bak ze onder af en toe roeren 5 min. Voeg de paddenstoelen, wortel en knoflook toe en bak alles weer 5 min. Giet de wijn in de pan en breng hem aan de kook.
Roer de blokjes vlees door de saus, doe de tomatenpuree erbij en roer alles rustig door elkaar. Voeg steeds een scheut bouillon toe en blij roeren tot er een saus ontstaat. Breng hem aan de kook.
Doe de rozemarijn en laurier in de pan, zet het deksel erop en zet hem 25 min. op de middelste richel in de oven. Haal 5 min. voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan zodat de saus iets kan binden.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en laat de schotel voor het opdienen 10 minuten buiten de oven staan.
In je voorraad
- 1 el bloem
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 laurierblad
- Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
- 400 gr magere runderbil, in blokjes van 2 cm
- 200 gr kleine uitjes, grof gehakt
- 50 gr pancetta (of spekjes), in blokjes
- 150 gr gemengde wilde paddenstoelen, schoongemaakt, in plakjes
- 1 flinke wortel, in blokjes van 1 cm
- 1½ dl rode wijn
- 1 el tomatenpuree
- 4 dl runderbouillon
- 3 takjes rozemarijn
Keukengerei
- Grote pan met dikke bodem en deksel
- Oven
- Kom
Bron
Gino d’Acampo