TACO’S AL PASTOR MET ANANAS EN ROKERIGE CHILISAUS
voor 4 personenAan de slag!
Doe alle salsa-ingrediënten in een blender en pureer glad. Mocht het nog geen glad geheel zijn voeg er dan wat water aan toe. Controleer de smaak en voeg indien nodig zout en peper toe.
Verwarm de barbecue of een grillpan op matig vuur. Meng de stukjes varkensvlees met 125 ml van de salsa en overgiet met de plantaardige olie. Gril het vlees een paar minuten aan beide kanten, tot het net gaar is. Snijd het vlees daarna in kleine stukjes.
Doe de ananas, ui en koriander in een kom en meng goed door. Serveer het varkensvlees met warme tortilla’s partjes limoen, de resterende salsa en ananassalade.
In je voorraad
- 2 tl plantaardige olie
- 1 rode of witte ui, gesnipperd
Salsa
- 4 teen knoflook, geperst
- 1 ui, in dikke plakken
- 1 el plantaardige olie
Ingrediënten
- Varkensfiletlapjes, ongeveer 450 gr, pezen verwijderd en in plakjes
- 1 kleine ananas, geschild, van hart ontdaan en fijngehakt of gebruik de ingeblikt variant
- Kleine handvol korianderblaadjes, gehakt
- Bloem- of maïstortilla’s, met water besprenkeld en warm gemaakt in een koekenpan
- Partjes limoen, om te serveren
- Bosui, ter garnering
- Paprika in dunne reepjes, ter garnering
Salsa
- 2 el korianderblaadjes, fijngehakt
- 2 el appel(cider)azijn
- 3 tl bruine bastersuiker
- 1 el Tabasco chipotle
Keukengerei
- Blender
- Barbecue of een grillpan
- Kom
- Koekenpan of oven
Bron
My Streetfood Kitchen