TACO’S MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN CHIPOTLEROOM
voor 2 personenAan de slag!
Verhit de oven tot 200° C.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de bloemkoolroosjes erop, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
Breek de chipotles met je handen boven de bakplaat of druppel 1 el Tabasco chipotle over de groente. Meng alles nogmaals om de bloemkool te bedekken en rooster de roosjes 25-30 min of tot ze goudbruin zijn.
Maak de chipotle-yoghurtsaus: meng de yoghurt, chipotle (of Tabasco), knoflook, het limoensap, de olijfolie, honing en een snufje zout in een keukenmachine tot een gladde saus. Proef of er nog zout en peper of limoensap bij moet.
Vul de tortilla’s met een schep saus, wat geroosterde bloemkool en een plak avocado. Geef er de koriander en limoenpartjes bij.
In je voorraad
- Olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Chipotle-yoghurtsaus
- 1 klein teentje knoflook
- 1 tl olijfolie extra vergine
- 1 tl honing
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes
- 2 chipotlepepers of gebruik 2 el Tobasco Chipotle
- 8 tortilla’s, opgewarmd of gegrild
- 1 middelgrote avocado, in plakken
- Koriander
- 1 limoen, in partjes
Chipotle-yoghurtsaus
- 200 gr volvette Griekse yoghurt
- 1 chipotlepeper
- 1 tl limoensap, plus meer naar smaak
Keukengerei
- Oven
- Grote bakplaat
- Keukenpapier
- Grillpan voor de tortilla’s
- Kom
Bron
Love & Lemons