TAGLIATELLE ALLA CARBONARA MET WORST & TUINBONEN
voor 2 personenAan de slag!
Ontdoe de tuinbonen van zijn grijze schilletje (dubbeldoppen). Spoel vervolgens samen met de erwten af en laat uitlekken.
Haal de velletjes van de braadworsten en draai van het vlees balletjes. Verhit in een koekenpan de roomboter en voeg de balletjes toe samen met wat versgemalen peper en zout. Bak de balletjes goudbruin. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en verkruimel het gedroogde pepertje boven de pan. Draai het vuur laag en bak samen met de tuinbonen en doperwten voor nog 4-5 min.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de instructies op de verpakking bijna beetgaar. Giet af en schep terug in de pan. Klop de eidooiers, citroenrasp en 10 g van de geraspte parmezaan door elkaar en giet over de linguine. Voeg het worstvlees en het eiermengsel toe aan de pasta en schep totdat de saus zich goed over alle slierten verdeelt.
Schep de pasta in 4 diepe borden. Maal wat peper erover en serveer direct met nog de extra geraspte parmezaanse kaas.
In je voorraad
- 1 el roomboter
- 1 tenen knoflook, in plakjes
- 1 klein gedroogd pepertje
Ingrediënten
- 2 braadworsten
- paar takjes verse tijm, blaadjes afgerist
- 100 g erwten (diepvries)
- 100 g tuinbonen (diepvries), dubbelgedopt (grijze schilletje verwijderd)
- 200 g linguine of spaghetti
- 3 grote eidooiers
- ½ citroen, schil geraspt
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- klein handje peterselie, blaadjes geplukt, fijngehakt
Keukengerei
- Koekenpan
- Kookpan
Bron
ninalovesfood.com