TAGLIATELLE MET GEROOSTERDE KNOFLOOK & VERSE OREGANO
voor 2 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de knoflookteentjes, olijven en 1 el olijfolie in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar. Zet de schaal in de oven voor 15 min. tot de knoflook zacht is. Pel de knoflook en druk fijn met een vork.
Zet een pan water met zout op en breng het water aan de kook.
Doe de resterende olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Doe de kappertjes, pijnboompitten en oregano blaadjes in de pan en bak voor 2-3 min. totdat de oregano knapperig is. Voeg een klein scheutje citroensap toe en zet opzij.
Kook de pasta voor 7-8 min. of volgens de verpakking. Schep voordat je de pasta afgiet een mok kookvocht uit de pan om de saus te kunnen verdunnen.
Voeg de olijven, knoflook, pijnboompitten-mengsel, wat zout, peper, de ricotta en ongeveer 3 el. van het bewaarde kookvocht toe. Voeg wat Parmezaanse kaas toe en meng goed door elkaar.
Verdeel over 2 borden, serveer en geef er Parmezaanse kaas bij.
In je voorraad
- Olijfolie
- Zout & peper
- 5 tenen knoflook (schil niet verwijderen)
Ingrediënten
- 150 gr ricotta
- 200 gr Kalamata olijven
- Bos verse oregano
- 100 gr kappertjes
- 65 gr pijnboompitten
- Parmezaanse kaas, voor garnering
- Sap van 1 citroen
- 8 nestjes gedroogde tagliatelle
Keukengerei
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Kookpan
Bron
Bilder & De Clercq