TAGLIATELLE MET WALNOTEN, SALIE EN CITROENSAP
voor 2 personenAan de slag!
Verhit de oven tot 160°C.
Verdeel de walnoten op een bakplaat en rooster ze 15 min in de oven. Haal de bakplaat eruit en laat de walnoten afkoelen. Mocht je nou geen oven hebben of dit te veel werk vinden: gebruik dan een droge koekenpan om de walnoten te roosteren.
Zet een middelgrote hapjespan op hoog vuur en doe de boter erin. Verhit hem 1 minuut, doe de salie erin en bak hem 2 min. tot de boter bruin gaat worden. Voeg citroenrasp, room, ½ tl zout en royaal zwarte peper toe, en laat de saus al roerend in een paar seconden indikken. Neem de pan van het vuur zodat de room niet schift. Zet hem tot gebruik opzij.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en roer de pasta erdoor. Laat hem 8 min. koken, of volg het voorschrift op het pak, tot hij beetgaar is. Giet de pasta af, bewaar een paar eetlepels van het kookvocht en doe de pasta in een grote kom.
Verwarm de saus, roer er als hij te dik is een scheut pastakookvocht door en voeg de walnoten toe, samen met de pasta, parmezaan en peterselie. Roer het citroensap door de pasta en dien hem meteen op.
In je voorraad
- 30 gr boter
- Zout en zwarte peper
Ingrediënten
- 60 gr walnoten, grof gehakt
- 10 gr salieblaadjes, fijngesnipperd
- Geraspte schil van 1 middelgrote citroen
- 3 el slagroom
- 300 gr gedroogde tagliatelle
- 50 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 15 gr peterselie, fijngesneden
- 2 el citroensap
Keukengerei
- Oven met bakplaat of koekenpan
- Hapjespan
- Grote pan
- Rasp
- Vergiet
Bron
Plenty more - Yotam Ottolenghi