CHERMOULA MET TAJINE VAN VIS, KRIELTJES & TOMAAT

voor 4 personen
Aan de slag!

Pureer voor de chermoula alle ingrediënten met een sunfje zout glad in een blender.

Snijd de vis in grote stukken en doe deze in een kom (niet van metaal), giet de helft van de chermoula erbij en laat 30 tot 60 min. staan.

Kook intussen de aardappelen in licht gezouten water gaar. Giet af en zet even weg.

Verhit voor de basis van de tajine de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook samen met zout en peper in de pan en fruit 10 min. tot alles zacht en glazig is. Voeg de rest van de chermoula, ingelegde citroenen, tomatenpuree, kerstomaatjes en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen.

Doe de vis en de gekookte aardappelen erbij en laat nog 5 min. sudderen, gestoomde couscous en partjes citroen.

In je voorraad
  • 1 el olijfolie
Ingrediënten
  • 800 gr stevige witte visfilet, bijv. kabeljauw of heilbot
  • 150 gr krieltjes
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 3 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 10 kerstomaten, gehalveerd
  • 200 ml vis- of groentebouillon
  • Optioneel: ½ stukje ingelegde citroen (Marokkaanse winkel), zonder het wit, de schil gespoeld en in kleine stukjes gesneden

CHERMOULA

  • 1 grote handvol koriander, blaadjes én steeltjes
  • 2 tl pikant paprikapoeder
  • 2 tl gemalen koriander (ketumbar)
  • 2 tl gemalen komijn (djintan)
  • Sap van 2 citroenen
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
Keukengerei
  • Blender
  • Kook- of steelpan voor de aardappelen
  • Kom (niet van metaal)
  • Kookpan of tajine
Bron

My streetfood kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram