MET TALEGGIO GEVULD KIP IN KORST VAN PARMIGIANO

GEVULD KIP MET TALEGGIO & KORST VAN PARMIGIANO

voor 4 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng de tijm, knoflook. 1 el peterselie met zout en peper. Maak over de lengte een inkeping in het dikste deel van de kipfilets en vul ze met het taleggio-mengsel. Sluit de filets met cocktailprikkers.

Meng het broodkruim, de parmezaanse kaas en de rest van de peterselie en breng op smaak met zout en peper.

Doe het ei in een diep bord of ondiepe kom, Haal de kipfilets eerst door het ei, dan door het broodkruim-mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Meng de boter en olie en schenk het mengsel over de kip. Bak de kip 25 min. in de oven.

Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. of tot de tomaatjes zacht worden en de kip gaar is. Verwijder de cocktailprikkers en serveer

MET TALEGGIO GEVULD KIP IN KORST VAN PARMIGIANO
In je voorraad
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 gr vers broodkruim of panko (grof paneermeel)
  • 1 ei, licht geklopt
  • 30 gr boter, gesmolten
  • 80 ml olijfolie
Ingrediënten
  • 2 tl gehakte tijm
  • 3 el gehakte bladpeterselie
  • 4 kipfilets à 180 gr
  • 20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gr trostomaatjes
  • 100 gr taleggio, korst verwijderd en in stukjes

Taleggio is een zachte, Noord-Italiaanse roodbacteriekaas van koemelk, met een heerlijk romige smaak. Te koop bij kaasspeciaalzaken en beter gesorteerde supermarkten. Neem als alternatief evt. geraspte belegen kaas.

Keukengerei
  • Oven
  • Ingevette ovenschaal
  • Cocktailprikkers
  • Kommetje
  • Diep bord of ondiepe kom
Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram