THAISE GROENE PEPERKIP MET BASILICUM & SPERZIEBONEN
voor 3 personenAan de slag!
‘Thaise roerbakgerechten worden vaak vergeten, omdat de curry’s zoveel aandacht opeisen. De meeste roerbakgerechten zijn binnen een half uur klaar en veel lichter van smaak dan hun Chinese tegenhangers. Door het gebruik van zowel basilicum als vissaus smaken deze gerechten direct Thais. Je kunt verse peperkorrels kopen bij de toko. Ze zijn behoorlijk heet, dus doe er niet te veel bij.’
Snijd de kip in kleinere stukken. Verwijder de zaadjes uit een helft van de chilipeper en stamp samen met de knoflook in een vijzel of een keukenmachine tot een grove pasta.
Verhit de helft van de olie in een wok of grote pan op matig vuur. Bak de kip in 7 tot 8 min. goudbruin. Voeg de chilipeper, knoflookpasta en resterende olie toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de ui en sperziebonen toe en bak nog 2 min. Voeg de sojasaus, vissaus, oestersaus en het limoensap toe en roerbak nog 1 min. of tot alles kleverig wordt.
Haal van het vuur, doe de peperkorrels en basilicum erbij en schep door. Serveer direct met gestoomde of gekookte rijst en de andere helft van de chili, in dunne reepjes.
In je voorraad
- 3 teentjes knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 1 ui, gehalveerd en in ringen
Ingrediënten
- 500 gr kippendijfilets
- 1 rode chilipeper
- 100 gr sperziebonen, in stukken van 4 cm
- 60 ml (donkere) sojasaus
- 1½ el vissaus
- 1½ el oestersaus
- Sap van 1 limoen
- 3 tl verse of gepekelde groene peperkorrels (toko & online)
- Een grote handvol (Thaise) basilicum
- Gestoomde bijv. jasmijnrijst, afgestreken theemok
Keukengerei
- Vijzel of een keukenmachine
- Wok of grote pan
- Pan voor de rijst
Bron
My Streetfood Kitchen