TIRAMISU MET AMARETTO EN SPECULAAS-CRUMBLE

TIRAMISU MET AMARETTO EN SPECULAAS-CRUMBLE

voor 6 personen
Aan de slag!

Dit recept is een fluitje van een cent alleen heeft het wel even nodig om op te stijven zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen vermengen. Vandaar dat we adviseren het te maken voordat je begint met het bereiden van de andere gangen. 

Het verjaardagstoetje van Sint Nicolaas: in plaats van koffielikeuren Savoiardi-koekjes (Italiaanse lange vingers) gebruik je voor deze versie van tiramisu Hollandse kaneellikeur en speculaas!

Scheid de dooiers en witten van de eieren. Schenk zo nodig het vocht van de mascarpone los. Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is. Klop de mascarpone er minstens 2 minuten door.

Klop (met een andere, of schoongemaakte garde (of vork) de eiwitten met een snufje zout stijf in een goed schone kom. Spatel het eiwit luchtig door het dooier-mascarponemengsel. Laat de mousse 30 min. in de koelkast opstijven.

Schep in 6 ruime, rechte glazen of coupes een laagje mascarponemousse. Leg er een speculaasje op en besprenkel dit (met een theelepel) met likeur. Schep er weer mascarpone op, vervolgens weer een speculaasje met likeur en sluit af met een laagje mascarpone. Dit hoeft allemaal niet heel netjes, maar probeer de randen van de glazen schoon te houden. Zet de glazen afgedekt minstens 3 uur in de koelkast. Haal de tiramisu uit de koelkast en verkruimel het laatste speculaasje erover. Serveer direct.

 

TIRAMISU MET AMARETTO EN SPECULAAS-CRUMBLE
In je voorraad
  • 2 eieren
  • 60 gr suiker
Ingrediënten
  • 200 gr mascarpone
  • 8 roomboterspeculaasjes (+ 1 voor garnering)
  • 5 el. (ca. 50 ml) kaneellikeur (of amaretto)
Keukengerei
  • Kom
  • Garde (of vork)
  • Spatel (of lepel)
  • 6 mooie uitlopende glazen of coupes
Bron

Onno Kleyn & Loethe Olthuis: 52 weekend menu’s

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram