TOMATENBEIGNETS MET YOGHURT UIT SANTORINI

TOMATENBEIGNETS MET YOGHURT UIT SANTORINI

voor 4 personen
Aan de slag!

Halveer de tomaten in de lengte en schep de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Gebruik je kerstomaatjes of kleine tomaatjes, snijd ze dan in de lengte in vieren en laat de zaden zitten. Meng de blokjes tomaat, munt, oregano, bloem, bakpoeder en zout in een middelgrote kom met 80 ml water en roer tot een dik beslag.

Verhit een laagje van 5 cm olie in een wok of middelgrote pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Als je een stukje brood in de olie laat vallen en de olie direct gaat bruisen, is deze klaar voor gebruik. Laat, met een licht ingevette soeplepel, steeds een flinke eetlepel beslag in de olie vallen – ongeveer 4 per keer – en bak ze in zo’n 30 seconden aan beide kanten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de yoghurt en de dille in een kom en serveer met de warme beignets en partjes citroen.

TOMATENBEIGNETS MET YOGHURT UIT SANTORINI
In je voorraad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 90 gr patentbloem
  • 1 tl zout
Ingrediënten
  • 400 gr rijpe roma- of pomodorinotomaten
  • 1½ el fijngehakte munt
  • Zonnebloemolie, om te frituren
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille
  • Partjes citroen, om te serveren
Keukengerei
  • Middelgrote kom
  • Wok of middelgrote pan met een dikke bodem
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan, om de beignets uit het vet te scheppen
  • 1 tl bakpapier
Bron

My Streetfood Kitchen

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram