RISOTTO MET CHERRYTOMAATJES EN TIJM UIT DE OVEN

RISOTTO UIT DE OVEN MET CHERRYTOMAATJES EN TIJM

voor 2 personen
Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met 2 el. olijfolie, blaadjes tijm, zout en peper. Rooster 15 min. in de oven.

Hak het sjalotje en knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in 500 ml warm water in een pan en houd het tegen de kook.

Smelt de boter en olijfolie in een andere (hoge) pan op medium vuur en voeg de ui en knoflook toe. Smoor (zachtjes doorkoken zonder de ingrediënten te laten verkleuren). Voeg de rijst toe. Roer ongeveer 3 min.

Voeg de wijn toe en laat inkoken totdat het bijna verdampt is. Voeg de bouillon de bouillon toe en kook het geheel, terwijl je zo nu en dan roert, voor ongeveer 15-17 min, of totdat de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd. Heeft de rijst al het vocht opgenomen maar is het hij nog aan de harde kant? Voeg dan nog wat warm water toe. Voeg halverwege de tijd de geroosterde tomaten toe maar laat er 3 per bord over als garnering. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Voeg de boter en de helft van de Parmezaanse kaas aan de risotto toe en roer het goed door.

Lepel de risotto op het bord, plaats de 3 tomaatjes er bovenop, voeg de blaadjes van de basilicum toe en maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

RISOTTO MET CHERRYTOMAATJES EN TIJM UIT DE OVEN
In je voorraad
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 groente bouillonblok
  • 25 gr boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 glas witte wijn
Ingrediënten
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, helft voor in de ristto en de andere helft voor garnering
  • 1 afgestreken theemok gevuld met risotto
  • 250 gr cherry- of trostomaten
  • handvol basilicum blaadjes
  • 5 takjes tijm
Keukengerei
  • Oven
  • Ovenschaaltje
  • Kommetje
  • Anti-aanbak kookpan
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram