TONGFILETS MET KERVEL, KAPPERTJES & POLENTA

TONGFILETS MET KERVEL, KAPPERTJES & POLENTA

voor 4 personen
Aan de slag!

Zet allereerst de polenta op want die heeft 25 min. nodig.

Breng daarvoor 1 liter water in een hoge pan op hoog vuur aan de kook. Roer er zodra het kookt de polenta door, zet het vuur dan heel laag en leg een deksel op de pan; als de massa te hard kookt kan hij erg borrelen en als een vulkaan spugen. Roer als je kunt iedere 2 of 3 minuten. Gare polenta zier eruit als dikke pap, als het te dik is roer je er nog wat kokend water door. Haal de pan van het vuur en maak de polenta op smaak met zout, peper, Parmezaanse kaas en 2/3 van de boter. Klop de polenta met een garde glad en laat hem met een deksel op de pan staan (hij houdt dat met plezier 20 min. vol.

Voor de vis heb je een grote koekenpan met anti-aanbaklaag nodig. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout, peper en het citroensap. Doe een paar lepels olijfolie in de hete pan en leg er dan de filets in, het is mogelijk dat je ze in porties moet bakken. Kijk na een minuut naar de onderkant van een van de filets. Zet het vuur lager als die goudbruin is, doe de overgebleven boter in de pan, draai de filets om, bestrooi ze met de kappertjes, de majoraan/oregano, de kervel en de bleekselderijblaadjes en laat ze aan de andere kant kook goudbruin worden. Neem de pan van het vuur en knijp de citroenen erboven uit. Hierdoor moet de boter gaan schuimen waardoor een lichte saus ontstaat.

Controleer vlak voor het opdienen de dikte van de polenta en roer hem door. Als hij te dik is geworden, roer je er nog wat kokend water door. Verdeel de polenta over de borden, leg de vis erop, lepel het kookvocht erover en bestrooi alles met de kappertjes en kruiden.

TONGFILETS MET KERVEL, KAPPERTJES & POLENTA
In je voorraad
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gr boter
  • Extra vergine olijfolie
Ingrediënten
  • 150 gr polenta
  • 2 handjes vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 sliptongen, gefileerd en zonder vel
  • Rasp en sap van 2 citroenen
  • 2 volle el. kleine kappertjes
  • Klein handje verse majoraan/oregano, gebruik alleen de blaadjes
  • Klein handje verse kervel
  • Gele bladeren van 1 struik bleekselderij
Keukengerei
  • Hoge pan met deksel
  • Garde
  • Grote anti-aanbakkoekenplan
Bron

Jamie Oliver - de basis van het koken

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram