PENNE MET TONIJN, BASILICUM & CITROENSCHIL

voor 4 personen
Aan de slag!

Kook de pasta met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar en giet af.

Laat de kappertjes uitlekken in een vergiet.

Hak de kruiden, knoflook, ansjovis, mosterd, citroenrasp en –sap en 2 tl kappertjes in een keukenmachine grof.

Voeg terwijl de motor draait de tonijnolie toe tot zich een grove pasta vormt.

Roer deze door de orecchiette.

Breek de tonijn in stukken, voeg deze met de rest van de kappertjes toe aan de pasta en schep door elkaar.

Verdeel over 4 borden, garneer met de extra citroenrasp en serveer.

In je voorraad
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 tl dijonmosterd
Ingrediënten
  • 400 gr penne (of andere korte pasta)
  • 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 handenvol bladpeterselieblaadjes
  • 2 handenvol basilicumblaadjes
  • 2 ansjovisfilets in olie (blikje), uitgelekt
  • Fijn geraspte schil en sap van 1 citroen + extra schil als garnering
  • 425 gr tonijn in olie (blik), uitgelekt, olie bewaard
Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Keukenmachine

 

 

Bron

Delicious Magazine

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram