TORTELLI DI ZUCCA & CANTUCCI (POMPOEN-KOEKJESVULLING)

TORTELLI DI ZUCCA & CANTUCCI (POMPOEN-KOEKJESVULLING)

voor 4 personen
Aan de slag!

Verhit de oven tot 200°C.

Snij de pompoen in middelgrote stukken en doe ze in een braadslee. Sprenkel er wat olie over en rooster de pompoen in circa 30 min. gaar. Schep het vruchtvlees uit de schil, gooi die weg, en prak met een vork het het zachte vruchtvlees tot een grove moes. Voeg de verkruimelde cantucci toe en meng door elkaar zodat er een grove puree ontstaat. Let wel op: het mag niet te nat zijn.

Pasta maken
Zeef de bloem op het aanrecht en maak er een bergje van met een kuiltje in het midden. Breek de eieren erin en doe het zout erbij. Meng de eieren met een vork en je handen beetje bij beetje door de bloem tot het een grof mengsel is. Doe er nog wat bloem bij als het te zacht of plakkerig is en voeg als het te droog is nog wat water toe.

Was je handen en maak het aanrecht schoon. Bestuif het met wat bloem en kneed het deeg met de muis van je hand. Ga 10-15 min. zo door; het deeg moet glad en elastisch worden. Strooi als het nog aan je handen blijft plakken, wat bloem over je handen.

Rol het pastadeeg met de hand of met de machine 1 mm dik uit en steek er 32 cirkels van 6 cm en doorsnee uit. Schep ongeveer 1 tl vulling op het midden van de 16 cirkels. Leg de overgebleven cirkeles erop en druk rondom de vulling de deegranden op elkaar. Je kunt het deeg met water bevochtigen, dan blijft het beter plakken.

Kook de pasta in een grote pan met ruim kokend water met zout in 5-6 min. al dente (beetgaar). Smelt intussen de boter met de salieblaadjes in een steelpan tot hij schuimt. Giet de tortelli af en meng ze door de salieboter. Verdeel ze over de borden en dien ze op, bestrooid met Parmezaanse kaas.

TORTELLI DI ZUCCA & CANTUCCI (POMPOEN-KOEKJESVULLING)
In je voorraad
  • 3 middelgrote eieren
  • Mespunt zout

Vulling

  • Olijfolie

Saus

  • 80 gr boter
Ingrediënten
  • 300 gr Italiaanse 00-bloem

Vulling

  • 550 gr oranje pompoenvlees, zaadlijsten verwijderd
  • 100 gr cantucci of amarettikoekjes

Saus

  • 10 verse salieblaadjes
Keukengerei
  • Oven
  • Braadslee
  • Pastamachine
  • Steelpan
Bron

Antonio Carluccio: Pasta

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram