TYPISCH SICILIAANS: SPAGHETTI ALLA NORMA

TYPISCH SICILIAANS: SPAGHETTI ALLA NORMA

voor 4 personen
Aan de slag!

Zet ruim water met 1 el zout op in een grote kookpot voor de pasta.

Neem een grote pan en doe er 1 dl olijfolie in. Voeg de aubergineplakken toe en laat op hoog vuur rondom goudbruin en zacht worden in 8 à 10 minuten. Eens de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin zijn, ze van het vuur halen en opzij zetten.

Als het water voor de pasta kookt, voeg pasta toe en kook beetgaar volgens aanwijzing op de pastaverpakking.

Voeg in een andere pan de gesnipperde ui en knoflook toe en laat het gedurende een minuutje of vier fruiten of tot de ui glazig is (laat de look niet verbranden!). Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper, zout, oregano en eventueel 1 tl chilivlokken. Laat de saus op een zacht vuurtje 20 à 30 minuten sudderen.

Mix de saus fijn met een roerzeef of staafmixer en haal door een zeef met de bolle kant van een pollepel. Laat de saus eventueel indikken op een middelmatig vuur. De saus proeven en verder op smaak brengen met peper, zout en eventueel suiker (als de saus te zuur, niet zoet genoeg is). De kruiding hangt af van je eigen smaak: het is heel persoonlijk. Voeg daarna de aubergineplakken (of snij de plakken eerst in vier), kerstomaatjes en de helft van de basilicum toe. Roer het geheel voorzichtig op en laat het nog 5 minuutjes verder sudderen.

Giet de past af wanneer hij ‘al dente’ (beetgaar) is en mengde saus erdoor. Serveer met een scheutje extra vierge olijfolie, geraspte Ricotta kaas en de rest van de basilicum.

Buon appetito!

TYPISCH SICILIAANS: SPAGHETTI ALLA NORMA
In je voorraad
  • Ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • Olijfolie – 1 dl
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • 1 tl kristalsuiker
Ingrediënten

 

  • Aubergines – 2 grote
  • 20 blaadjes basilicum (fijngehakt)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 200 gr kerstomaatjes (in 4 partjes)
  • 800 gr gepelde tomaten (uit blik)
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)
  • 150 gr ricotta salata – versgeraspt
  • 500 gr Rigattoni

 

Keukengerei
  • Vergiet
  • Grote kookpan
  • Grote koekenpan
  • Keukenpapier
  • Zeef
  • Staafmixer
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram