MAROKKAANSE GEKRUIDE VARKENSHAAS UIT DE OVEN
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de oven voor op 190°C.
Mix alle ingrediënten voor de marinade in een blender met zout en peper tot puree. Wentel de stukken varkenshaas door de kruidenpuree en laat ze marineren. Bereid intussen de groenten voor.
Doe de stukken aardappel en venkel in een pan koud water met zout. Breng ze op middelhoog vuur aan de kook en kook ze 5min. voor. Giet ze af en doe ze met de uiparten in de braadslee. Besprenkel alles met olie, bestrooi met zout en peper en rooster de groenten in 20 min. net gaar.
Schep de stukken varkenshaas door de groenten en laat het vlees in de oven 220°C.
Zet de groeten nog 10 min. in de oven om te karamelliseren en knapperig te worden.
Serveer de groenten met het vlees, de gekruide yoghurt en extra koriander.
In je voorraad
- 1 el olijfolie
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes van 400 gr elk, vet verwijderd, in drie stukken
- 3 grote aardappels, in parten
- 3 kleine venkelknollen, schoongemaakt, elk in vieren
- 3 rode uien, elk ervan in vier parten
- Dikke Griekse yoghurt, gekruid met zout en peper, voor erbij
Marinade
- 2 kwarten gezouten citroenen*(1), vruchtvlees verwijderd, schil in fijne reepjes
- 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 1 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 35 gr korianderblad + extra voor erbij
*(1) Gezouten of ingemaakte citroen is te koop in Midden-Oosterse en delicatessenwinkels.
Keukengerei
- Oven
- Ingevette braadslee
- Blender
- Kookpan
Marinade
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el honing
- 60 ml olijfolie
Bron
Delicious – Lekker thuis!