VIETNAMESE SALADE MET GEHAKTBALLETJES EN PINDA’S
voor 4 personenAan de slag!
Dit gerecht krijgt zijn knapperige touch onder andere door de ‘julienne’ gesneden groenten. Een Franse keukenterm voor zeer fijngesneden groenten (vlees, vis of gevogelte).
Deze techniek kan enorm tijdrovend zijn daarom adviseren wij om een keukenmachine of foodprocessor het werk voor je te laten doen.
Haal het gehakt uit de saucijzen en draai hiervan gehaktballetjes van 4 cm Ø.
Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur en bak de balletjes in 5 min. gaar.
Voeg de vissaus, sojasaus, honing en 1 el water toe en schraap de aanbaksels van de bodem los. Neem van het vuur.
Schep de wortel, komkommer en rode ui in de slaschuitjes en verdeel er de gehaktballetjes, pinda’s en rode peper over. Besprenkel met de jus uit de pan en serveer met de nuoc cham/chilisaus.
In je voorraad
- 2½ el zonnebloemolie
- 1 el honing
- 1 rode ui, fijngesneden
Ingrediënten
- 600 gr varkensworstjes
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 grote wortel, julienne gesneden
- 1 kleine komkommer, julienne gesneden
- 2 kropjes little gem, blaadjes losgemaakt
- 75 gr geroosterde pinda’s, gehakt
- 1 lange rode peper, fijngesneden
- 125 ml noc cham* of chilisaus
(*)Nuoc cham is een Vietnamese dipsaus en te verkrijgen bij de toko.
Keukengerei
- Koekenpan
- Schaal om te serveren
- Optioneel: keukenmachine of foodprocessor
Bron
Delicious Magazine