VIETNAMESE NOODLESALADE MET GARNALEN & CRISPY GROENTEN
voor 2 personenAan de slag!
Zet een pannetje met water op. Voeg de rijstvermicelli toe als het water kookt. Zet het vuur uit en laat de rijstvermicelli 4 minuten staan. Haal de vermicelli uit de pan en doe ze in een vergiet, spoel af met koud water.
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Haal de schil van de komkommer en schil de buitenkant van de wortel. Trek dunne slierten van de wortel en 2/3 van de komkommer (totdat je bij de zaadlijsten bent) met een dunschiller of kaasschaaf.
Snijd de knoflookteen en chilipeper fijn, doe ze in een kom en meng er 1 theelepel suiker, 2 eetlepels vissaus, sap van 1 limoen en 2 eetlepels olijfolie doorheen. Pluk de blaadjes van de koriander en munt. Snijd de munt in dunnen reepjes en koriander grof. Hak de pinda’s grof.
Mix alle ingrediënten met de dressing en een deel van de koriander en munt door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden en strooi de resterende munt, koriander en pinda’s er overheen. Serveer direct.
In je voorraad
- 1 tl (fijne) suiker
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
Ingrediënten
- 2 el vissaus
- Sap van 1 limoen
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 150 gr rijstvermicelli
- 1 komkommer, in dunne plakken
- 1 wortel/winterpeen, in dunne plakken
- 150 gr roze garnalen
- 1 bosje koriander en munt
- 1 rode chilipeper
- 75 gr pinda’s
Keukengerei
- 2 kommen
- Pan
- Vergiet
- Dunschiller of kaasschaaf
Bron
Amsterdam Flavours