VIJGENTAARTJES MET MASCARPONE EN PISTACHE

VIJGENTAARTJES MET MASCARPONE EN PISTACHE

voor 8 personen
Aan de slag!

Pak een grote kom en doe hier de bloem, snuf zout en koude boter in. Begin met kneden en voeg het water in etappes toe. Blijf kneden tot je een mooie stevige bal hebt. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat voor minstens één uur rusten in de koelkast.

De vulling

Om de vulling te maken doe je alle ingrediënten in een ​​mixer of keukenmachine. Klop nu het geheel in ongeveer één minuut tot een gladde mousse en zet in de koelkast.

Verwarm de oven tot 175 °C graden.

Snijd het deeg in 8 stukken. Rol m.b.v. een deegroller elk stuk uit tot je een diameter hebt van 5 cm. Plaats het deeg in de taartvormpjes en druk zowel de bodem als de randen goed aan. Prik vervolgens met een vork gaatjes in de bodem. Leg de taartjes op een bakplaat en bak 10 minuten.

Haal ze uit de oven en vul elk taartje met ongeveer 2 eetlepels van de vulling. Ze hoeven niet tot de nok toe vol te zitten. Zet ze terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Wanneer ze klaar zijn laat je ze even afkoelen voordat je begint met garneren.

Snij de vijgen in de lengte in vieren en plaats ze bovenop de taartjes (ongeveer 5 per taart). Maak het geheel af met gehakte pistachenoten en besprenkel met wat honing.

Optioneel: Garneer met enkele muntblaadjes.

VIJGENTAARTJES MET MASCARPONE EN PISTACHE
In je voorraad

Deeg

  • 60 gr koude boter, in kleine blokjes
  • Koud water
  • Snufje zout

Vulling

  • 1 ei
  • 25 gr poedersuiker
  • Snufje zout

Garnering

  • Honing
Ingrediënten

Deeg

  • 110 gr patentbloem

Vulling

  • 225 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract

Garnering

  • 8 vijgen
  • Pistachenoten, gehakt
  • Muntblaadjes
Keukengerei
  • 4 kleine of 1 grote taartvorm
  • Keukenmachine of mixer
  • Deegroller
  • Oven
Bron

Ontdek meer

alle recepten

Volg ons op Instagram