VISFILET MET KRUIDENKOST EN TOMATEN-AVOCADOSALSA
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de ovengrill voor tot middelmatig heet. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vis erop.
Meng het broodkruim(*) met de kruiden, boter, citroensap en zout en peper naar smaak.
Druk op elke visfilet wat broodkruimmengsel en besprenkel met 1 el olie.
Bak de vis 4-5 minuten of tot de vis gaar is en de korst goudbruin.
Meng de tomaat, avocado, knoflook, citroensap, de rest van de olie met zout en peper.
Serveer de vis met de tomatensalsa.
(*) Gebruik oud witbrood zonder korst en maal het fijn in de keukenmachine. Laat vers brood eerst uitdrogen (1 uur boven de verwarming) of doe het 5-10 minuten in een oven op 75 graden Celsius.
In je voorraad
- 30 gr ongezouten boter, gesmolten
- 1 teen knoflook, geperst
- 80 ml olijfolie
Ingrediënten
- 8 witvisfilets (à 100gr), gehalveerd
- 70 gr vers broodkruim (of paneermeel)
- 1 el gehakte tijm
- 1 el gehakte peterselie
- geraspte schil en sap van 1 citroen
- 2 tomaten, zaadjes verwijderd, gehakt
- 2 rijpe avocado’s, gehakt
Keukengerei
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Rasp
- Knoflookpers