VISPAKKETJE MET ASPERGES EN AARDAPPELSALADE
voor 4 personenAan de slag!
Verwarm de barbecue of oven (185° C) voor.
Leg vier grote stukken aluminiumfolie klaar (glimmende kant boven) en vet het midden in met wat olie.
Meng de asperges met 2 el van de olie, de helft van het citroensap en de rasp en zout en peper.
Verdeel ook de vis en garnalen erover en druppel er nog wat olie over. Bestrooi met zout en peper.
Vouw de pakketjes naar boven toe dicht en leg 12-15 min op de barbecue (kooltjes witgloeiend) of rooster in de oven gaar. Stoom (in een stoommandje of een vergiet boven een laagje kokend water) of kook de krieltjes in de schil in 18-20 min gaar, giet af en besprenkel met de rest van het citroensap en de citroenrasp.
Voeg de sjalotjes, rest van de olie en royaal zout en peper toe en stamp grof (eigenlijk allen wat pletten, zodat de smaken goed naar binnen kunnen trekken). Open de pakketjes, bestrooi met peterselie en serveer met de aioli of mostermayonaise en warme aardappelsalade.
In je voorraad
- 100 ml olijfolie
Ingrediënten
- 500 gr groene asperges, eindpuntjes 1½ cm afgesneden, in stukken van 5 cm
- 1 grote citroen, goed schoongeboend, schil geraspt, sap geperst
- 4 witvisfilet à 100 gr , bijvoorbeeld koolvis, tilapia of claresse
- 200 gr grote rauwe garnalen, gepeld, staartje er nog aan
- 750 gr krieltjes in de schil
- 3 sjalotjes, fijngesneden
- 3 el grofgesneden (blad)peterselie
- 100 ml alioli of mostermayonaise (dijonaise)
Keukengerei
- BBQ (of oven)
- Alumiumfolie
- Vergiet
- Kookpan
- Rasp
Bron
Delicious Magazine