ZOETZURE KIKKERERWTEN-CURRY MET NAAN
voor 4 personenAan de slag!
Verhit de olie in een grote steelpan op matig vuur. Doe de uien, knoflook, gember en chilipeper in de pan. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en fruit 10 min. tot de ui zacht en glazig is. Voeg de tomatenpuree, kaneelstokjes, kurkuma, komijnzaad, korianderzaad, de helft van de garam masala toe en bak 2 tot 3 min. Voeg de kikkererwten, citroensap en een liter bouillon toe. Laat 30 min. sudderen, of tot de saus is ingedikt.
RODE UIENSALADE
Halveer 1 kleine rode ui en snij vervolgens in dunne plakjes. Ontdoe de munt van zijn steeltjes en hak grof. Doe beide ingrediënten in een kom met een snufje zout, sap van 1 limoen en ½ tl chilipoeder. Zet opzij tot gebruik.
Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen, fijngehakte koriandertakjes en de resterende garam masala toe. Doe er eventueel wat extra citroensap en zout bij.
Serveer met gestoomde rijst, naan, rode uiensalade, yoghurt en chutney.
In je voorraad
- 50 ml plantaardige olie, bijv zonnebloem
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
Ingrediënten
- 3 blikken kikkererwten (à 400 gr), uitgelekt en gewassen
- 4 cm gember, geschild en fijngehakt
- 1 kleine groene chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 2½ el tomatenpuree
- 2 kaneelstokjes
- 1 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn (djitan)
- 2 tl korianderzaad (ketumbar)
- 2 tl garam masala (supermarkt of Aziatische winkel)
- Sap van 2 citroenen
- 100 gr sperziebonen, gehalveerd
- 1 grote handvol koriandertakjes, grofgehakt
- Gestoomde basmatirijst
- Griekse yoghurt
- Mangochutney (supermarkt)
RODE UIENSALADE
- 1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
- een handvol munt, grof gehakt
- Sap van 1 limoen
- ½ tl chilipoeder
Keukengerei
- Grote steelpan
- Kookpan voor de rijst
- Kommetje voor de rode uiensalade
Bron
my streetfood kitchen